Pakketselectie

Pakketselectie

Bedrijfssoftware staat nooit stil. Zo kan het gebeuren dat het pakket wat je gebruikt verouderd is geraakt of gewoon niet meer voldoet. Wat doe je dan? Er is veel te koop en wat voor de een werkt is voor de ander juist niet geschikt of prettig.

Om te zorgen dat je de best mogelijke keuze maakt en de volgende tien jaar vooruit kunt is het belangrijk dat jouw wensen goed getoetst worden aan de juiste pakketten in de markt.

Vaak wordt daarbij heel sterk geleund op een grote wensen- en eisenlijst en een lange lijst van mogelijke leveranciers. Helaas biedt een wensen en eisenlijst niet genoeg zekerheid (zie ook dit blog). Stretch neemt de dagelijkse praktijk in je bedrijf als uitgangspunt en vertaalt dat naar zeer specifieke vragen aan leveranciers. Daardoor kan het aantal leveranciers wat bekeken moet worden op voorhand al beperkt worden.

Na het selecteren van de juiste partij volgt het uitonderhandelen van een goed contract. Software contracten kennen een aantal specifieke valkuilen (zeker bij cloud als leveringsvorm) namelijk. En tot slot de implementatie: om te zorgen dat de dagelijkse gang van zaken gewoon door kan gaan zorgt Stretch voor de voortgangsbewaking en afstemming met de leverancier.

Belangrijk: ben je nog niet zeker of je wel aan een nieuw pakket toe bent, of wil je eerst weten waar je nu staat en dan pas beslissen hoe verder? Dan is de Quickscan IT Rendement een goede oplossing.

Wil je meer weten, of heb je het voornemen om een pakket te gaan selecteren? Neem zeker even contact op.

Meer weten? Neem zeker contact op!

Inhoud

  • Opstellen wensen- en eisen, use cases
  • Beoordelen antwoorden van leveranciers en demonstraties
  • Begeleiden contractonderhandelingen en SLA overeenkomsten
  • Implementatiebegeleiding

Resultaat

  • Beheerste selectieprocedure door bewezen projectaanpak
  • Een pakketkeuze die functioneel én strategisch bij je past
  • De dagelijkse gang van zaken kan gewoon doorgaan door begeleiding van het implementatieproces
Schuiven naar boven